Saturday, August 18, 2012

Tanda Ingatan Ambang Syawal. :)


Bismillah wa Alhamdulillah, thumma Alhamdulillah.
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah dan Maha Pengasih. I love you, Allah..!
Selawat dan salam penuh kasih sayang, kerinduan buat kekasih tercinta, Muhammad SAW.

***suasana meriah di malam raya, Ambang Syawal***
Allahu Akbar, Allahu Akbar, Allahu Akbar. Allah Maha Besar.

Alhamdulillah, berakhir sudah Ramadhan yang penuh keberkatan, kemuliaan dan rahmat Allah. Ramadhan yang dianggap sebagai Madrasah, khas untuk mendidik hati, jiwa dan nafsu kita agar tunduk patuh kepada Allah. Ramadhan adalah bulan yang amat ditunggu-tunggu oleh seluruh umat Islam. Bulan ibadah, pahala berganda. Bulan yang ada padanya Lailatul Qadar yang mulia. Malam yang menyamai seribu bulan. Subhanallah. Dan kini, Ramadhan sudah berakhir.


Sy dengan rendah hati nak mintak maaf sangat-sangat pd antum sebab blog ni dah lame tak diupdate. Ade beberapa urusan yang menuntut masa dan perhatian. Tapi Alhamdulillah, Allah beri sy sedikit waktu untuk menulis (walaupon sikit je) sebagai tanda sy tak lupakan antum sume. Hehe.

Insha Allah, lpas raye nanti akan ade pelbagai post menarik yang sy akan sediakan untuk tatapan antum yang setia membaca. Untuk kali nih, satu je nak diucapkan. Hehe. Dengan penuh ikhlas, rendah hati, penuh kasih dan sayang kerana Allah, sy nak ucapkan :

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

TAQABBALLALLAHU MINNA WA MINKUM
INSHA ALLAH :)

Setakat tu je kali ni. Salam penuh cinta dan kasih sayang semata-mata kerana Allah, hingga kite berjumpa lagi di post yang seterusnya. Sy harap antum sume dapat memanfaatkan Ramadhan sebaik mungkin. Semoga sebulan Ramadhan kite, tak dirosakkan dengan hanya satu hari raya. Insha Allah.

Wassalam.

No comments: